Isztria
Kvarner
Dalmácia
Akciók
Magánapartmanok
Tranzitszállások
On-line foglalás
Horvátországi időjárás
előrejelzés
Horvát Autóklub
webkamerák
Horvát Autóklub út-
és kompjelentés

Írjon nekünk!

kep
Főoldalra Hasznos tudnivalók Buszjáratok Térképek Utazási szerződés Elérhetőségünk

SZÁLLÁSHELYEK HORVÁTORSZÁGBAN

 

Szálláshelyekről általában

Szállodák

Apartmantelepek

Magánapartmanok

Reklamációk

 

Szálláshelyek
A turnusok általában szombattól szombatig tartanak - kivéve ahol másképp jeleztük. Az áraink 7 éjszakára vonatkoznak, ennél rövidebb tartózkodás esetén a legtöbb helyen felárat kell fizetni.
Főszezonban nem oldható meg a turnuson kívüli helyfoglalás. Elő- és utószezonban a minimum tartózkodási idő 4 éjszaka.

Szálláshelyek elfoglalása: a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően az érkezés napján 14 órától;
Szálláshelyek átadása: a távozás napján 10 óráig.
Apartmantelepeknél a szállás elfoglalása délután 16 órától lehetséges.

Egyágyas szobák ill. egyágyas felár: csak külön kérésre és korlátozott számban tudunk biztosítani, ezek általában parkra vagy udvarra néznek, méretük kisebb a normál szobáknál

Pótágy: többnyire normál méretű ágy, de lehet fotelágy is; sok helyen szintén csak külön kérésre foglalható. Felnőtt (12 év felett) pótágy csak az árlistában feltüntetett szálláshelyeken áll rendelkezésre.
Gyermekkedvezmények: a honlapon lévő árjegyzékek tartalmazzák

Félpanzió: szállodákban, pavilonokban, bungalókban, bővített kontinentális vagy svédasztalos (büfé) reggeli és menüválasztásos vagy svédasztalos (büfé) vacsora, helyenként változó.
Háziállat (kutya, macska, stb.): csak az árjegyzékben feltüntetett szálláshelyre vihető előzetes megbeszélés esetén, illetve külön kérésre, fizetés a szálláshelyen történik.
A szállodákban, apartmantelepeken, magánapartmanokban és privát szobákban csak az irodánkban befizetett és az általunk kiállított részvételi jegyen feltüntetett létszámú vendégek tartózkodhatnak. Ennek megszegése következményeket vonhat maga után, amiért irodánk felelősséget nem vállal!

FONTOS!  Horvátországban 12 év felett kötelező az üdülőhelyi illeték fizetése. Néhány szálláshelyen az árak tartalmazzák, ellenkező esetben irodánknál kell kifizetni!

Szállodai elhelyezés:
A szállodák a következő besorolás szerint osztályozhatók:
Első kategória: *****
Második kategória: ****
Harmadik kategória: ***
Negyedik kategória: **
Ötödik kategória: *
Áraink 8 nap/7 éjszakára vonatkoznak, melyek magukba foglalják a reggelit vagy félpanziós ellátást is.
Tengerre néző szobák esetén nem tudjuk garantálni a teljes rálátást a tengerre, mivel a szoba oldalt is elhelyezkedhet illetve egyéb természeti tényezők (pl. fák) akadályozhatják a kilátást.
A horvát partnerirodák azonos kategórián belül a szállodaváltoztatás jogát fenntartják.
A szállodákban hűtőszekrény nem található, a magasabb kategóriájú szálláshelyeken minibár áll a vendégek rendelkezésére. A fedett medencék júliusban és augusztusban nem üzemelnek.
A szobák elosztása a szállodák hatáskörébe tartozik; esetleges kéréseket tudunk közvetíteni, de ezekre garanciát nem vállalunk.

Apartmantelepek:
Kategorizálás: kettő, három vagy négy csillagos
Tengerparti, zárt környezetben lévő épületek. Felszerelt konyhával, kisméretű hűtőszekrénnyel (mélyhűtő résszel vagy anélkül), főzési lehetőséggel, a létszámnak megfelelő evőeszköz-, ét- és edénykészlettel, valamint ágyneművel rendelkeznek.
2 fős apartmanok: általában stúdió jellegűek, vagyis egy légterűek
4 fős apartmanok: kétágyas hálószoba, nappali két ággyal, konyhasarok, fürdőszoba; de lehet stúdió jellegű is
6 fős apartmanok: két kétágyas szoba, nappali két ággyal, konyhasarok, fürdőszoba
A legtöbb apartmanhoz terasz vagy balkon tartozik. 
Környezetükben található: parkoló, üzletek, szupermarket, kávézó, étterem, pizzéria, söröző, sportpályák, diszkó vagy élőzenés táncterasz.

Magánapartmanok:
Tengerparti települések üdülőövezeteiben, magánvillákban vagy többszintes családi házakban lévő különbejáratú lakások. Berendezésük a tulajdonos egyéni ízlése szerint, rendes, tiszta. Konyhájuk teljesen felszerelt: általában nagyméretű, hűtőszekrény mélyhűtővel; gáz- vagy villanytűzhely, létszámnak megfelelő evőeszköz-, ét- és edénykészlet. A fürdőszoba általában kád/wc-s.
A 2-3 fős apartman lehet stúdió jellegű is. A 4-6-8 fős apartmanokban általában különálló kétágyas hálószobák vannak, erkéllyel vagy terasszal.
Az apartmanok elosztása partnerirodáink hatáskörébe tartozik. A személygépkocsik leparkolása az apartmanok előtt vagy a kertben lehetséges.
Kérjük, távozás előtt az összegyűlt szemetet az apartmanokból eltávolítani, valamint a konyhákat tisztán átadni szíveskedjenek.

Az összes horvátországi apartmantelep és magánapartman ára tartalmazza a következőket:

• Gáz- és villanyhasználati díj
• Hetenkénti ágyneműhasználati díj
• Turnus végén takarítási díj
• Ki- és bejelentkezési díj, ahol külön nincs feltüntetve

Nem tartalmazza:
• tisztítószerek, toalett papír
• kávéfőző és egyéb háztartási gépek
• TV

Reklamációk:
Irodánk által értékesített szálláshelyekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos bármilyen reklamációt minden esetben a részvételi jegyet (voucher) fogadó, az utast elhelyező partnernél kell jelezni. Minden esetben jegyzőkönyvet kell felvenni a történtekről, melyet mindkét fél aláír. Irodánk csak e jegyzőkönyv felmutatásával, a hazaérkezést követő 8. napig fogad el reklamációt, 30 napos válaszadási kötelezettséggel. Amennyiben a jegyzőkönyvet valamilyen oknál fogva nem sikerül érvényesíteni, úgy – még a kint tartózkodás alatt a lehető legrövidebb időn belül – az esetleges panaszról irodánkat telefonon értesíteni szíveskedjenek, hogy intézkedhessünk.

Vissza az előző oldalra /Back